top of page
49001759_2015682151883337_41060153380034

Behendigheids Groep Varsseveld EO

Wat is Behendigheid

Behendigheid (ook wel agility genoemd) is een hondensport, waarbij de hond zo snel en behendig mogelijk een hindernisparcours aflegt vergelijkbaar met jumping bij paardensport. De behendigheidsport is voor veel honden en hun baas een vrijetijdsbesteding. Het parcoursomvat een aantal hindernissen die de hond moet nemen, geleid door zijn begeleider, in een minimum van tijd, op de juiste wijze en in een bepaalde volgorde. De hindernissen doen beroep op zowel de snelheid als op het atletisch vermogen van de hond. Durf en doorzettingsvermogen zijn belangrijk en de aangeboren leergierigheid van de hond wordt door deze sport gestimuleerd.

Parcours

De hond moet een parcours van 15 à 22 hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk afleggen. De keurder ontwerpt zijn eigen parcours, van wedstrijd tot wedstrijd. De geleider (handler) mag de hond met de stem en gebaren aanwijzingen geven, maar mag noch de hond, noch de hindernissen aanraken. De hindernissen doen beroep op verschillende vaardigheden van de hond:

  • Springen over de hoogtesprong, breedtesprong, muur of een bandsprong

  • Doorgang door een tunnel of slurf

  • Slalom langs de paaltjes

  • Raakvlaktoestellen zoals de kattenloop (catwalk), de A-schutting en de wip

Wie zijn wij

Wij zijn een kleine vereniging die aangesloten is bij de FHN. In 2006 is de vereniging opgericht in Varsseveld, in samenwerking met Africhtings Groep Varsseveld. Vanaf januari 2019 zijn we een zelfstandige vereniging. Wij zijn op een serieuze maar vooral ontspannen manier bezig met onze hond. Plezier staat voorop.

Lestijden: donderdag 19u Beginners

20u gevorderde 21u WedstrijdGroep

Locatie Wintermaanden: Rijhal Aalten

Tammeldijk 2 

7122 LK Aalten

Zomermaanden: den dam 41 Breedenbroek 

Kosten: 25 Euro Per Maand. (de groepen zitten momenteel vol)

bottom of page